Bărcut – stația de tranzit

În seara aceasta vom fi fost în Bărcut timp de o săptămână. Așa cum era de așteptat, săptămâna a fost foarte obositoare. De asemenea, copiii noștri sunt încă foarte obosiți. În același timp, le place foarte mult în noua școală și grădiniță. Vineri chiar au regretat foarte mult că se apropie weekendul. Suntem foarte bucuroși de acest lucru!

Între timp, un număr mai mare de refugiați au sosit aici. La început au fost 14 ucraineni aici. Vineri seara au sosit 27, iar sâmbătă încă trei. Ieri seară au plecat 13 persoane, pentru care s-a putut organiza cazare în Germania. A fost destul de emoționant, deoarece o săptămână de conviețuire și de tensiune a creat multe experiențe comune. În această seară, următorul grup pleacă și alți 12 sosesc.

Cât timp oamenii sunt aici, Chris și cu mine suntem persoanele de contact pentru multe probleme. În același timp, încercăm să oferim o rutină zilnică structurată, cu programe pentru copii, plimbări, jocuri, pictură și, pentru adulți, câteva lecții de germană.

Vă dorim tuturor o săptămână bună și vă mulțumim pentru donațiile deja primite! (Cu toate acestea, va fi nevoie de ceva mai mult).

Michael și Christiane Schöll

Karaoke de ziua lui David (fiul nostru de 4 ani)
Mini zoo
Necesare disponibile pentru nevoiași
Sala de mese

Curs de prim ajutor

În ultimele două săptămâni, am oferit un curs de prim ajutor pentru Coboreni și Lovnicieni, în colaborare cu un voluntar francez. Este frumos sa vedem participanții fericiți să învețe tehnici de a salva vieți. Cu toate acestea, sperăm să nu trebuie să folosească nimeni ce am învățat atât de repede.

Sonita Alizadeh

In seria noastra despre oameni curajosi am vorbit astazi despre Sonita Alizadeh, o “rapper-ă” afgană împotriva căsătoriei forțată.

Rap împotriva căsătorie forțată

Locul adapostului secret

După unele tururi exploratorii în pădurea locală, am găsit locația așteptată pentru programul de vară. Pe un runc, în mare parte adăpostit de vânt și cu suficient spațiu liber, asteapta pana cand venim noi vara aceasta. 🙂

Prima intalnire pregatitoare

Duminica trecuta ne am intalnit cu tinerii din Lovnic pentru a vorbi despre planurile acestui an. Am facut foc cu resurse naturale, mancat carnati si ne am distrat in natura. Suntem toti curiosi cum o sa fie Bikeathon 2019 si speram ca tabara noastra o sa fie realizata!

Pe drum

Facut foc